Reklam sektörüne ilk kez giren bir reklam ajansı, başlangıç olarak ihtiyaç sahibi bütün firmalarla çalışır. Sektör içerisinde yer edinebilmek için hiçbir ayırım yapmadan veya firma sınırlaması koymadan hepsinden iş alır. Çünkü ajansın başlangıçta tanınmaya ihtiyacı vardır. Tasarım mantığını, daha doğrusu, ajansın sektör içerisindeki vizyon ve misyonunun firmalar nezdinde tanınmasını sağlamak zorundadır. Ancak tanındıktan sonra, sektörün neresinde, nasıl bir yol izleyeceğini belirleyebilir. Butik reklam ajansı, genellikle, tanınmış ajanslardan koparak, kendine ayrı bir ajans kuran kişiler tarafından izlenen bir çalışma şeklidir. Çalışma şekli diyoruz, çünkü butik sınırlı sayıda firmayla çalışan ajans anlamına gelmektedir. Piyasada, tanıtım hizmetlerine ihtiyacı olan birkaç markayla anlaşma yaparak, onların dışında başka hiçbir markayla çalışmayan ajanslara butik ajans deniliyor.
Gün
Google\'dan önce, tüm dünyada en çok kullanılan yahoo, Google\'ın ortaya çıkması ve kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmesiyle bulunduğu konumu kaybetti. Ama eski konumunu yeniden kazanmaya çalışmak için yeni sistemler geliştirerek, rakiplerini alt etmek yerine, elindekileri en iyi şekilde değerlendirmeyi tercih etti. İnternetin ilk arama motorlarından biri olan Yahoo, son zamanlarda, diğer arama motorlarının reklamcılıkla ilgili geliştirdikleri sistemleri takip ederek onlara uyum sağlamaya başladı. O da diğerleri gibi oluşturduğu reklam alanlarını markalara kullandırıyor. Buna paralel olarak yahoo, Türkiye\'ye özgü yeni ara yüzüyle internet kullanıcılarının karşısına çıktı. Sürekli yenilik yaparak, kullanıcılarının sıkılmadan vakit geçirmelerini sağlamaya çalışıyor, bunun için yeni ara yüzünde sosyal paylaşım ağları dikkat çekiyor.
Banner reklam biçimleri, internetle birlikte ortaya çıkan kavramlardan bir tanesi. İnternet ortamında ticari firmaların, şahısların yer alabilmesi için bir web sitesine sahip olmaları gerekiyordu. Bir web sitesinin ise en önemli kısmı üstte görünen ve firmanın adını, niteliğini anlatan tasarımıdır. Buna biz banner diyoruz. İlk zamanlarda sadece bu alanda kullanılıyor ve firmayı anlatan tasarım olarak görünüyordu. İnternetin gelişimiyle birlikte, reklam alanları genişlemeye başladı, bu amaçla farklı yerlerde kullanılan birbirinden farklı özelliklere sahip tasarım ürünleri kendini göstermeye başladı. Banner da onlardan birini oluşturuyor. Günümüzde bu tanıtım ürünleri, sadece web sitelerinin başında kullanılmıyorlar. Örneğin, tanıtım alanı olarak, bazı bölümlerini başka markalara kullandıran web siteleri, o markalara ait ürünleri tanıtabilmek için onların banner tasarımlarını yayınlayabiliyorlar. Ayrıca banner tasarımları eskiden olduğu gibi standart olarak tasarlanmıyorlar.
Pazarlama anlayışının odağına teknoloji oturalı hayli zaman oldu ve hem üreticiler hem de tüketiciler teknoloji odaklı pazarlama anlayışına hızlı bir şekilde uyum sağladı. Geleneksel pazarlamanın devri henüz kapanmadıysa da, sadece geleneksel anlayışla yürütülen bir pazarlama faaliyeti istenilen sonuca ulaşmakta çoğunlukla yeterli olmuyor. Özellikle mobil telefonların hemen her yaş grubundan tüketici tarafından kullanılıyor olması sebebiyle, basit bir uygulama olan ve tüketicileri kısa mesaj ile kampanyalara katılmaya davet eden reklamlar dahi, kampanyaların etkisini arttırmakta etkili olabiliyor.
17 Ağustos depreminden bu yana 12 yıl geçti, Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem sigortaları konusundaki farkındalığı arttırmak için “deprem her yerde” adlı bir reklam uygulaması başlattı. Uygulama www.facebook.com/dask adresinde yapılıyor. Sosyal medyayı kullanarak farkındalığı arttırmaya çalışan kurum, kullanıcılara ait sayfaları önce yıkıyor sonra onarıp dikkat çekmeye çalışıyor.
Günümüzde sosyal medya reklamcılığı, markalar için çok önemli hale geldi. İnternetin kullanılmasıyla birlikte ortaya çıkan bu mecranın kullanıcı sayısı gittikçe artıyor. Sayısı milyonları aşan kullanıcının bu ortamlarda olması, markaların, aynı zamanda reklam sektörünün de ağzının suyunu akıtıyor. Twitter da bu sosyal paylaşım ortamlarından biri olarak ortaya çıktı. Geniş halk kitleleri arasında bilgiyi taşıyarak iletişimi sağlayabiliyor. Twitter Facebook'un sürdürdüğü reklam politikasından daha farklı bir yol takip ediyor. Bilindiği gibi facebook'ta reklamlar, kullanıcıların kendi sayfalarında karşılarına çıkıyor. Bu durum pek çok kullanıcının tercih etmediği bir ortamı oluşturuyor. Twitter daha sade yapısıyla kullanıcıların karşılarında duruyor. Sayfalarda hiçbir ürün tanıtılmıyor. Reklam alanı olarak tercih ettikleri yol da diğerine göre daha sade.
Msn reklam, bugün popüler olmaya başlayan sosyal medya ağlarından çok daha önce kullanıcıların karşısına çıktı. Ekonomik sistem, internete kaymaya başladıkça reklam sektörü de çalışmalarını aynı ortama kaydırmaya başladı. İlk önce arama motorlarında, daha sonra birbirinden farklı özelliklere sahip web sitelerinde tanıtımlar görünmeye başladı. Msn, kurulduğu andan itibaren ilgi görmeye başladı. İnsanlar bunun üzerinden birbirleriyle haberleşebildiklerini gördüklerinde, ister işyerinde olsun ister evlerinde olsun, sürekli oturumlarını açık tutmaya başladılar. Sadece bu da değil, pek çok firma, msn profillerini kullanarak işlerini sürdürüyor. Birkaç sene içinde Kullanıcı sayısı milyonları buldu. Bugün dünya nüfusunun %40'ı msn kullanıyor. Reklamcılığın da aynı oranda internet ortamlarında gelişmeye devam etmesi, sosyal medya ağlarının reklam yapabilme potansiyelinin ortaya çıkması ve bunun oldukça etkili olması, msn reklamcılığının da başlamasını sağladı.
Geçtiğimiz günlerde google Motorolla'ya ait cep telefonu firmasını satın aldı. 12.5 milyar dolar karşılığında alınan şirketle birlikte, akıllı telefon satışları yeni bir aşama kaydetti. Bu anlamda rekabet oldukça kızışmaya başladı. Merkezi Tayvan'da bulunan HTC Apple'ın patent haklarını ihlal ettiğini iddia ederek Amerika Birleşik Devletlerinde dava açtı.
Radyo yayınlarının kamusal yayıncılık anlayışından çıkmasıyla ve yayıncılığın görece kolaylaşmasıyla birlikte ulusal, bölgesel ya da yerel pek çok radyo yayın hayatının içinde yerini aldı. Radyolar hangi ölçekte yayın yaparsalar yapsınlar, her binin bir yayın anlayışları mevcut ve bu anlayışlar çerçevesinde de farklı hedef kitlelere yönelik olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Genellikle yayınlanan müzik türüne göre sınıflandırılsalar da, son yıllarda müzik kadar haber ve spor alanlarında da ağırlıklı olarak yayın yapan radyolar yayın hayatına girdi. Reklam ajansları ya da reklam çalışması yapan firmalar açısından radyoların tercih edilmeleri genellikle dinlenme oranları oluyor ancak bu süreç öncesinde hedef kitle tarafından tercih edilen radyolar da belirlenmiş oluyor.
Shift Medya Reklam Ajansı'nın, Ankaralılara özel fırsatlar sunacak olan Firsatbaskenti.com sitesi Eylül ayında yayına başlayacak.
Bütün dünyada bir fenomen haline gelen Angry Birds'ün (Kızgın Kuşlar) yaratıcısı Rovio finansman desteği için görüşmeler yapıyor. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, şirketin değerinin 1.2 milyar dolara ulaşacağı belirtiliyor. Habertürk'teki habere göre, finansman için görüşme yapılan ve adı açıklanmayan şirket eğlence sektöründe faaliyet gösteriyor ve girişimci tarafından “Stratejik bir yatırım” olarak değerlendiriliyor.Bloomberg'den MacMillan da konuyla ilgili yazdığı yazıda çeşitli ipuçları verdi. MacMillan'ın yazısı firmanın Disney, EA, News Corp. veya Zynga olması ihtimallerini güçlendiriyor.
Dünyaca ünlü moda devleri Dolce&Gabbana, Giorgio Armani ve Roberto Cavalli'ye karşı sürdürülen kot taşlama protestosu devam ediyor. Taşlama işlemini yapan işçilerin ölümcül akciğer hastalığı silikozise yakalanmalarına neden olabilen kot taşlama işleminden vazgeçmeyen markaların, koleksiyonlarında taşlanmış kotlara yer vermeleri tepkiyle karşılanıyor.
Simfer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ustaoğlu, Tamer Karadağlı'nın yer aldığı reklamlarla ilgili olarak Birol Güven'in ödeme yapılmadığına dair iddialarına yanıt geldi. Ustaoğlu bir basın açıklaması yaparak Güven'in ödeme yapılmadığına dair iddialarını yalanladı.
Avea MMS gönderen 3 Avealı çifti 4 günlük Maldivler seyahatine gönderiyor. 8 Ekim 2011 tarihinde sona erecek olan kampanyaya katılmak için MMS göndermek yeterli oluyor. Avea hat sahipleri, istedikleri kişilere gönderecekleri fotoğraf, video veya resimli mesajlarla çekilişe katılma hakkı elde ediyorlar.